Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura

de naomy in Dulciuri, 28 Aug 2011 | 6239 vizualizari

 

Este o crema extraordinar de buna se potriveste oricarui tip de blat , foi,piscoturi ,foietaj.etc.Doream sa fac o budinca de paste si findca am tot adugat diferite ingrediente ,ba un ba alta ,in final am dat nastere la o crema deosebit de eschisita.

 

INGREDIENTE

  • 60 gr paste fainoase cu ou
  • 400 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 200 g frisca batuta
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 zahar vanilat
  • 2 linguri amidon pt prajituri
  • 40 gr lapte praf
  • 8 linguri de apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura:

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si 3 linguri din cele 100 gr. Separat punem apa impreuna cu restul de zahar la fiert si amestecam pana se formeaza un sirop si il luam de pe foc. Cand laptele a inceput a fierbe se adauga treptat faina de paste obtinuta la masina de zahar si amestecam continu la foc mic cam 15 minute. Adaugam si amidonul si mai lasam un pic pana se ingroasa (se mai adauga lapte daca e necesar).

Se ia de pe foc si se lasa 5 minute intr-un loc racoros dupa care  adaugam siropul de zahar si laptele praf, amestecam bine si introducem si untul la temperatura camerei. Lasam sa se raceasca complet.

Intre timp mixam cele 3 galbenusuri cu zaharul pudra pana devin cremoase si le dam la frigider asteptand sa se raceasca crema. Cand crema este rece o amestecam  cu galbenusurile si frisca batuta si o lasam cam 1 ora la frigider .Rezultaul este ca obtinem o crema densa si gustoasa pe care o putem folosi la orice dorim.

TIPS-URI

1

se pot obtine mai multe tipuri de crema din acesta crema ,...in functie de gusturi

2

se mai pot adauga 1 lingura cacao ,stafide nuca prajita ,etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Lau 1

28.08.2011, 22:12

interesant

naomy 1

29.08.2011, 02:40

va multumesc pentru vizita si comentarii

adry88 1

29.08.2011, 16:41

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

ieri la 20:34

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun