Crema Mascarpone se potriveste foarte bine cu Amaretto si mere sau pere caramelizate.se serveste rece.
Coaja de clementina(portocala)se rade marunt.Galbenusul cu cele 50 grame de zahar se amesteca pe baia de abur pana se formeaza ca o crema.Se ia de pe foc si se adauga Mascarpone.Smantana se amesteca usor cu mixerul cu 2 linguri de zahar si pe urma se adauga la crema de mascarpone.Marul se curata de coaja si samburi ,se taie felii.Intr-o tigaie la foc mijlociu se caramelizeaza feliile de mar (nu foarte tare)trebuie sa ramana galben la culoare.Se stinge cu 100 ml suc de portocale si se amesteca pana devin aurii.se pune si un zahar vanilat si varful de scortisoara.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.In castronele se pune zmeura,un rand de crema Mascarpone ,un rand de mere caramelizarte,un rand de mascarpone si tot asa pana se umple castronele .Se pune la frigider si se lasa cel putin2-3 ore inaintea servirii.Pofta buna
1
se poate face si cu pere caramelizate
2
Zmeura este optional