Crema de zahar ars pe pat de piscot

de anca_rm in Prajituri, 23 Iul 2013 | 10242 vizualizari

 

Cand aveti lapte in plus aceasta reteta este utila (scapati de laptele din frigider) , este buna si racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 11 linguri de zahar ( 8 pentru oua, 3 pentru a tapeta forma )
  • zahar vanilat
  • praf de sare
  • arome -daca doriti
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars pe pat de piscot:

Incalzim cuptorul la 180 grade

Intr-o forma de tort  sau o cratita pe care o puteti pune in cuptor se pun 3 linguri de zahar care se topesc. Se tapeteaza forma cu zaharul topit si il punem deoparte .

Separam albusul de galbenus. Albusul il batem spuma tare cu 8 linguri de zahar, putina sare si zaharul vanilat. Adaugam galbenusurile si batem in continuare pana se  amesteca bine. Cand toate galbenusurile sunt amestecate punem laptele si amestecam putin .

Turnam in forma tapetata cu zahar ars si dam la cuptor pentru 20-25 minute .

Cand este gata scoatem din cuptor si se lasa la racorit. Se rastoarna pe un platou. Eu am pus peste ea piscoturi si am rasturnat asa. Se poate si fara piscoturi .

Pofta mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars pe pat de piscot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars