Crema de zahar ars cu coniac

de alinutza1983 in Dulciuri, 15 Mai 2011 | 33499 vizualizari

 

Weekendul asta o buna prietena m-a rugat sa fac o crema de zahar ars...nimic neobisnuit, doar ca am ales sa imbogatesc gustul acestui desert delicios cu niste coniac...:)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 gr zahar + 3 linguri ( pentru caramelizare )
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 l lapte
  • 40 ml coniac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu coniac:

1. Cele 3 linguri de zahar se pun pe aragaz, la flacara mica, sa se caramelizeze. Cand zaharul incepe sa se topeasca, se roteste cratita astfel incat sa se acopere uniform peretii sai, pana zaharul se topeste complet. Eu am preferat ca zaharul asfel topit sa il transfer intr-o tavita ( atentie: vasul trebuie sa fie foarte degresat!!! ).
TIPSURI in aceasta etapa:
daca vrem ca acest desert sa aiba mai mult sos, putem suplimenta cantitatea de zahar ce se va carameliza.
zaharul pentru crema de zahar ars trebuie sa aiba o culoare aurie, nu brun ( pentru ca in acest caz devine amar ).


2.Dupa aceasta etapa, zaharul astfel caramelizat se va lasa la racit;
intre timp se vor amesteca cele 8 oua cu 200 gr zahar, se adauga esente dupa preferinte ( am inlocuit esenta cu 40 ml coniac de calitate- foooooooooarte aromat : hac, hac! :) ,apoi in final se adauga si laptele ( cam 1l ) 3. 3. Mixul din oua, zahar si lapte se va turna peste zaharul caramelizat, iar in final , toata aceasta compozitie se da la cuptor la foc mediu pentru aprox. jumate de ora.
TIPS: Crema de zahar ars se va face la bain- marie. ( asfel are o textura mai fina

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu coniac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata