Crema de zahar ars cu coniac

de alinutza1983 in Dulciuri, 15 Mai 2011 | 34045 vizualizari

 

Weekendul asta o buna prietena m-a rugat sa fac o crema de zahar ars...nimic neobisnuit, doar ca am ales sa imbogatesc gustul acestui desert delicios cu niste coniac...:)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 gr zahar + 3 linguri ( pentru caramelizare )
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 l lapte
  • 40 ml coniac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu coniac:

1. Cele 3 linguri de zahar se pun pe aragaz, la flacara mica, sa se caramelizeze. Cand zaharul incepe sa se topeasca, se roteste cratita astfel incat sa se acopere uniform peretii sai, pana zaharul se topeste complet. Eu am preferat ca zaharul asfel topit sa il transfer intr-o tavita ( atentie: vasul trebuie sa fie foarte degresat!!! ).
TIPSURI in aceasta etapa:
daca vrem ca acest desert sa aiba mai mult sos, putem suplimenta cantitatea de zahar ce se va carameliza.
zaharul pentru crema de zahar ars trebuie sa aiba o culoare aurie, nu brun ( pentru ca in acest caz devine amar ).


2.Dupa aceasta etapa, zaharul astfel caramelizat se va lasa la racit;
intre timp se vor amesteca cele 8 oua cu 200 gr zahar, se adauga esente dupa preferinte ( am inlocuit esenta cu 40 ml coniac de calitate- foooooooooarte aromat : hac, hac! :) ,apoi in final se adauga si laptele ( cam 1l ) 3. 3. Mixul din oua, zahar si lapte se va turna peste zaharul caramelizat, iar in final , toata aceasta compozitie se da la cuptor la foc mediu pentru aprox. jumate de ora.
TIPS: Crema de zahar ars se va face la bain- marie. ( asfel are o textura mai fina

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

31.01.2013, 22:43

Absolut minunat arata, mi-ai facut o pofta nebuna!!!

Poliana 1

01.02.2013, 09:19

grozav arata!!

Criss 1

01.02.2013, 09:57

Delicioasa! Ador crema de zahar ars. Offf, daca n-ar avea atatea calorii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu visine