Un desert atat de simplu si totodata delicios.Eu am facut portii singole,dar se poate folosii o tava unica.
Prima data facem caramelul:
punem zaharul cu apa intr-o cratita cu fundul gros si punem pe foc mic pana zaharul se caramelizeaza,apoi cu o lingura punem caramel in fiecare forma si incercam pe cat posibil sa tapetam si peretii formei cu caramelul.Cand faceti acest lucru tineti forma cu un prosop de bucatarie si fiti foarte atenti sa nu va ardeti.
Cand am terminat caramelul si am uns toate formele,le punem intr-o tava si ne apucam de facut crema.
Punem laptele pe foc cu vanilina si cand da in clocot il dam deoparte si punem coaja de lamaie,apoi acoperim cu un capac 5-10 minute.Intre timp batem ouale cu zaharul putin,apoi punem treptat lapte(trecem òlaptele printr-o sita sa nu cada coaja de lamaie) si amestecam.
Cu compozitia obtinuta umplem formele tapetate cu caramel si le punem intr-o tava,apoi punem apa fierbinte pana trece de jumatate si dam la cuptorul incins la180° timp de 45 de minute circa.
Scoatem formele din tava si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi le punem in frigider minim 2 ore(eu le-am lasat peste noapte).
Cand vrem sa le servim cu un cutit ascutit dezlipim marginile apoi intoarcem crema pe o farfurioara.
Servim cu mare pofta!!!