Crema de zahar ars

de Lavinia in Dulciuri, 3 Oct 2013 | 48203 vizualizari

 

Este prima mea crema de zahar ars.Mereu mi-a fost teama ca nu o sa imi iasa dar astazi mi-am facut curaj si am zis ca nu am ce sa pierd .

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar pentru crema
  • 100 g zahar pentru caramel
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 fiola esenta de rom(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Pune pe foc intr-o forma de yena (20 cm diametru) zaharul pana prinde o culoare aurie.(Mare atentie sa nu se arda)

Cat este lichid caramelul distribuie-l uniform pe peretii vasului si lasa-l la racit.

Mixeaza ouale cu zaharul (100 de g) si aromele pana devin cremoase.

Adauga laptele si mai mixeaza cateva secunde.

Toarna compozitia peste caramelul intarit bine.

Pune vasul cu crema intr-un vas mai mare umplut pe jumatate cu apa fierbinte.

Coace crema de zahar ars cca 1 ora-1 ora si jumatate pana cand este bine legata.(eu am lasat-o cam 1 ora si 20 de minute)

Lasa crema la racit apoi bag-o la frigider pentru minim 2-3 ore.

Rastoarna crema cu mare grija pe o farfurie/platou mai inalt si serveste cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars 2