Este prima mea crema de zahar ars.Mereu mi-a fost teama ca nu o sa imi iasa dar astazi mi-am facut curaj si am zis ca nu am ce sa pierd .
Pune pe foc intr-o forma de yena (20 cm diametru) zaharul pana prinde o culoare aurie.(Mare atentie sa nu se arda)
Cat este lichid caramelul distribuie-l uniform pe peretii vasului si lasa-l la racit.
Mixeaza ouale cu zaharul (100 de g) si aromele pana devin cremoase.
Adauga laptele si mai mixeaza cateva secunde.
Toarna compozitia peste caramelul intarit bine.
Pune vasul cu crema intr-un vas mai mare umplut pe jumatate cu apa fierbinte.
Coace crema de zahar ars cca 1 ora-1 ora si jumatate pana cand este bine legata.(eu am lasat-o cam 1 ora si 20 de minute)
Lasa crema la racit apoi bag-o la frigider pentru minim 2-3 ore.
Rastoarna crema cu mare grija pe o farfurie/platou mai inalt si serveste cu mare pofta.