Fierbem laptele cu o cana de zahar si cele doua esente de vanilie. Cand zaharul s-a topit lasam laptele la racit.
Pregatim doua vase (oale) una mai mica si una mai mare. Cea mica sa incapa in cea mare.
Caramelizam o cana de zahar in oala cea mica (sa nu ardeti zaharul pentru ca siropul va deveni amarui), si tapetam tot vasul inclusiv peretii cu zaharul caramelizat. Lasam la racit.
Amestecam ouale cu o lingura de faina cu telul pana cand compozitia devine spumoasa.
Turnam laptele racit peste oua si omogenizam toata compozitia.
Turnam totul in oala cu zaharul caramelizat si racit.
Turnam apa fierbinte in oala mai mare, pana la un sfert si asezam oala mica in cea mare.
Punem totul in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40 minute apoi la foc mic pentru inca 35 minute ( o ora si 15 minute).
Lasam crema de zahar ars la racit, apoi detasam usor marginile cu un cutit, asezam un platou putin adanc peste oala si cu o miscare iute rasturnam crema.
De preferat ca aceasta crema sa fie pastrata la frigider cel putin doua ore inainte de a se rasturna.