Crema de zahar ars

de ralu_ca in Prajituri, 23 Mar 2013 | 5220 vizualizari

 

Intotdeauna crema de zahar ars o fac de cateva ori pe an.

 

INGREDIENTE

  • 16 linguri zahar
  • 8 oua
  • 1.5 litri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-o cratita de 3 litri se pun 8 linguri zahar si se ard, cu focul mic, pana capata o culoare galbuie. Dupa ce zaharul s-a topit, se rasuceste cratita incet in asa fel incat zaharul caramelizat sa acopere toata cratita, apoi lasam sa se raceasca complet.

Laptele se fierbe si se da deoparte pana ramane caldut.

Intr-un castron mai mare se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, apoi adaug laptele si albusurile batute spuma. Se amesteca foarte bine si se toarna in cratita in care am ars zaharul. Introducem la cuptor pentru approx 1 ora, se scoate, asteptam sa se raceasca , apoi se tine la frigider.

Este absolut delicioasa! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rose petal flan