Crema de zahar ars

de Valentina in Dulciuri, 30 Apr 2009 | 8072 vizualizari

 

Ieri mi s-a facut o pofta de Crema de zahar ars, iar azi am trecut la executie. Cred ca e cea mai simpla reteta de ceva dulce si rapid...
Deci:

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 1 l lapte
  • zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

  Se topeste zaharul intr-o cratita, dupa care se tapeteaza peretii cam 3/4 din inaltimea cratitei.

   Se lasa cratita sa se raceasca.

    Se pune laptele la fiert la foc mic.

    Se bat ouale spuma cu zaharul vanilat.

    Se pune cuptorul la incalzit.

   Dupa ce a fiert laptele, se iau ouale batute suma si se amesteca cu laptele cald.

   Se pune amestecul creat peste zaharul topit.

  Cratita se pune in alta mai mare, la bain-marie s se pune la cuptor.

   Se tine la cuptor pana cand incepe sa prinda o culoare maronie  si esti sigur ca in mijloc compozitia s-a inchegat( verifici cu o lingura sau scobitoare).

  Se serveste doar rece, simpla sau cu frisca.

  Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Oana 1

30.04.2009, 23:18

Mmm, Vali, arata suuper!!
Pai de-aia trebuia s-o lasi mai mult la cuptor, ca ai pus-o in bain-marie...eu nu am facut asa niciodata

Bucataras 1

01.05.2009, 00:32

mamaaaa, sint lesinat dupa crema de zahar ars.

Raluca 1

01.05.2009, 09:17

Bineeeee Vali!
Mi-ai facut pofta
Eu m-as incumeta sa-i pun si niste smantana - ca doar ai vazut ce sfaturi ne-a dat bucatarul de la Sangria. Incerc si daca-mi iese ceva, va dau de stire.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Negresa