Crema de zahar ars

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 15 Feb 2011 | 6179 vizualizari

 

Este un desert usor de pregatit, gustos si foarte fin! Il recomand tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 150 g zahar caramel (pentru tapetat)
  • arome (esenta de vanilie, zahar vanilat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Pentru inceput preincalzim cuptorul.

Punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele pana obtinem o spuma. (Crema caramel va iesi mai densa daca se mixeaza separat  galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste integral, iar apoi incorporam albusurile batute spuma) Spuma rezultata o adaugam in laptele cald si omogenizam totul.

Cele 150 gr de zahar le punem intr-o cratita (atentie sa nu fie emailata) sa se topeasca  Cand zaharul s-a topit in intregime si s-a caramelizat, tapetam peretii craticioarei in mod uniform  Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute, pana cand devine aurie.

Se serveste rece, de preferat cu frisca, pentru ca ii da un gust deosebit. Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

(eu am realizat reteta pentru o cantitate dubla)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Dya Daniela Andrei 1

24.02.2011, 22:38

Bine v-am gasit! multumesc pentru aprecieri tuturor

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 13:53

mmm....un deliciu

Dya Daniela Andrei 1

25.10.2013, 16:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare