Crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

de Krystyan Trendy in Crap / Caras, 18 Dec 2013 | 11817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 peste crap de 1,5 kg
  • ulei pentru prajit
  • 200 g faina
  • sare
  • Pentru mamaliguta:
  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 500 g malai
  • Pentru mujdei :
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ligura ulei
  • sare
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi:

Mod de preparare mamaliguta:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand. Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga.  Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.

Apoi crapul se curata de solzi si de mate.Se spala cu apa rece apoi se transeaza  bucati mari si se sterge fiecare bucata cu un prosop de hartie.Se adauga sare .

Pe o farfurie intinsa punem 200 g faina .

Punem tigaia cu ulei pe aragaz ,ca sa se incinga uleiul.

Trecem bucatile de peste prin faina ,apoi le pune in tigaie la prajit.

Cand pestele este rumenit ,il scoatem cu o paleta pe un platou acoperit cu un servet de hartie.

Curatam usturoiul,il spalam apoi il zdrobim cu aparatul de usturoi.Adaugam sare,ulei,amestecam putin ,punem si putina apa si mujdeiul este gata.

Servim pestele cald cu mamaliguta si mujdei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste cu sos de rosii