Crap prajit cu mamaliga si sos de usturoi cu rosii

de marcela1979 in Crap / Caras, 24 Apr 2016 | 3411 vizualizari

 

Foarte bun pentru dezlegarile la peste si nu numai.Din pacate nu am reusit sa fac poze din timpul prepararii.

 

INGREDIENTE

  • crap 2 kg
  • faina de malai
  • faina alba
  • usturoi
  • foi de dafin
  • condiment de peste
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • pentru mamaliga:
  • apa
  • sare
  • malai
  • pt sos de usturoi:http://www.bucataras.ro/retete/mujdei-de-usturoi-cu-rosii-prajite-77288.html
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu mamaliga si sos de usturoi cu rosii:

Pestele se curata de solzi si maruntaie,se spala bine,se taie bucati.Se pregateste marinata: intr-un vas se pune 1 l de apa,2-3 foi de dafin,condimente de peste,usturoi pisat,sare si piper dupa gust.Se pune pestele in marinata si se lasa minim 24 de ore la frigider.Dupa cele 24 de ore se scoate pestele se scurge bine de marinata .Intr-o farfurie se pune faina de malai si faina alba si se amesteca.Intr- o tigaie se pune uleiul sa se incinga.Pestele se da prin faina si se pune in uleiul incins sa se prajeasca bine.Cand este gata se scoate cu o paleta.

Facem mamaliga : Punem apa la fiert,punem sare si presaram malai deasupra.Cand da clocot apa se pune malaiul  si se amesteca cu un tel pana se ingroasa.Se lasa sa fiarba bine si cand este bine fiarta se rastoarna pe o farfurie.

Se serveste pestele prajit alaturi de mamaliga si mujdei de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu mamaliga si sos de usturoi cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste "Inecat" in ciuperci si rosii