Foarte bun pentru dezlegarile la peste si nu numai.Din pacate nu am reusit sa fac poze din timpul prepararii.
Pestele se curata de solzi si maruntaie,se spala bine,se taie bucati.Se pregateste marinata: intr-un vas se pune 1 l de apa,2-3 foi de dafin,condimente de peste,usturoi pisat,sare si piper dupa gust.Se pune pestele in marinata si se lasa minim 24 de ore la frigider.Dupa cele 24 de ore se scoate pestele se scurge bine de marinata .Intr-o farfurie se pune faina de malai si faina alba si se amesteca.Intr- o tigaie se pune uleiul sa se incinga.Pestele se da prin faina si se pune in uleiul incins sa se prajeasca bine.Cand este gata se scoate cu o paleta.
Facem mamaliga : Punem apa la fiert,punem sare si presaram malai deasupra.Cand da clocot apa se pune malaiul si se amesteca cu un tel pana se ingroasa.Se lasa sa fiarba bine si cand este bine fiarta se rastoarna pe o farfurie.
Se serveste pestele prajit alaturi de mamaliga si mujdei de usturoi