Bucatile de peste se spala si apoi se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant.Facem un amestec din ulei de masline,vin,zeama de lamaie,oregano,boabe de piper, sare , piper macinat si boia cu care ungem bine fiecare bucata de peste in parte.Asezam bucatile de peste intr-o tava iar sosul care a ramas il turnam in tava peste peste.Lasam la rece circa 1 ora timp in care curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii mai groase.Ii punem intr-un vas , ii stropim cu putin ulei de masline si presaram pe ei oregano , boia, sare, piper.Amestecam bine.
Dupa ce pestele a stat la rece scoatem tava din frigider , intercalam cartofii printre bucatile de peste , adaugam cateva felii de lamaie,usturoiul verde rupt in bucati mai mari, cateva frunze de dafin dupa care acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor.Cu circa 10-15 min. inainte de a fi gata scoatem tava din cuptor indepartam folia de aluminiu si stropim totul cu sosul din tava.Daca mai este nevoie mai putem adauga putina apa..Lasam sa se rumeneasca bine .
Servim cald cate o bucata de peste , cativa cartofi, asezonat totul cu patrunjel verde.