Cozonacii bunicii

de artyandra in Dulciuri, 14 Sep 2014 | 4916 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 400 gr faina
  • 2 oua (galbenus)
  • 3 linguri margarina topita sau ulei
  • 200 ml lapte
  • 50 gr dorjdie
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 200 gr nuci
  • 150 gr mac
  • 100 gr rahat colorat
  • o lingura coaja de portocala razuita
  • o punga stafide - 150 gr
  • 50 gr zahar
  • 2 oua
  • o lingura gris
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacii bunicii:

Se prepara o maia din lapte caldut, zahar si drojdie si putina faina - rezultatul sa fie exact ca o smantana. Se lasa la dospit 10 - 15 min intr-un loc caldut, apoi se amesteca cu restul ingredientelor pentru aluat. Margarina topita sau uleiul se adauga la sfarsit - foarte important. Se amesteca bine, apoi se mai lasa inca o data la dospit, de aceasta data pentru 30 - 35 minute, intr-un loc caldut.

Dupa ce aluatul a dospit bine, se imparte in trei si se adauga pe rand ingredientele (dupa preferinta). Apoi, se da tava unsa si fainata la cuptorul bine incins la 200 grade Celsius pentru 20 - 25 min. Se face testul cu scobitoarea.

Cand e gata cozonacul si e inca fierbinte, se unge cu apa si zahar (bine omogenizate) si se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate pe platou, unde urmeaza sa se felieze.

In cazul buncii, pentru mai multe detalii am atasat si poze (Reteta in imagini).

 

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacii bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare