Cozonaci framantati la masina de facut paine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 28 Dec 2014 | 16269 vizualizari

 

Am luat reteta pentru aluat anul trecut de pe internet si a fost foarte buna, iar pentru umplutura m-am inspirat dintr-un videoclip de pe bucataras.ro.
Aluatul este suficient pentru doi cozonaci.
Eu am masina de facut paine Philips, iar pentru framantat am programul 10, care dureaza 90 de minute.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua + 2 galbenusuri;
  • 200 ml lapte;
  • esenta de rom;
  • 8 linguri zahar;
  • 100g unt taiat bucatele;
  • 600g faina;
  • un praf de sare;
  • un plic de 7g de drojdie uscata.
  • Pentru umplutura:
  • 3 albusuri;
  • 6 linguri zahar;
  • 2 linguri cacao;
  • 250g rahat;
  • 100g nuci;
  • 100g stafide.
  • Pentru uns si ornat:
  • un galbenus;
  • o lingura de zahar.
  • Mai trebuie ulei pentru uns tavile si masa de lucru.
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci framantati la masina de facut paine:

Ingredientele pentru aluat se pun in masina in ordinea in care le-am prezentat si se seteaza masina la programul pentru framantat.

Intre timp se taie rahatul, se sparg, se aleg si se maruntesc nucile si se spala stafidele.

Cand se apropie terminarea programului, se bat 3 albusuri spuma (doua de la aluat si unul de la oul pentru uns), apoi se mixeaza cu zaharul pana se face bezea si, in final, se amesteca cu cacaua, nucile si stafidele.

Cand s-a terminat programul se aprinde cuptorul pentru a se incalzi!

Se pregatesc tavile: se ung cu ulei si se aseaza hartie de copt in ele. Se pun pe/langa aragaz pentru a se incalzi de la cuptor.

Se unge masa de lucru si se rastoarna aluatul pe ea. Se imparte in patru pentru a pregati doi cozonaci impletiti in doua. Fiecare parte de aluat se intinde usor, se pune umplutura peste ea si se impatureste cu grija. Se impletesc cozonacii si se pun in tavi, dupa care se lasa la crescut, la cald, cu o folie si un prosop deasupra.

Dupa ce au crescut, cozonacii se ung cu galbenus si pe deasupra se presara zahar.

Se baga la cuptor si se tin pana cand trec de testul scobitorii. 

 

TIPS-URI

1

Cu aluatul se lucreaza foarte usor pentru a nu da inapoi.

2

In incaperea in care se pregatesc cozonacii se tine geamul inchis si trebuie sa fie cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci framantati la masina de facut paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca de post