Bezele cu ceai negru

de _Alina_ in Dulciuri, 19 Feb 2015 | 2819 vizualizari

 

Va povesteam ca am o pasiune pentru ceai, dar si pentru bezele asa ca m-am gandit sa le combin sa vad ce iese. :) Rezultatul a fost incredibil de multumitor, bezele moi, lipicioase cu crema ciocolatoasa minunata!

 

INGREDIENTE

  • Bezele:
  • 5 albusuri de la oua medii (120g)
  • 130 g zahar
  • 5 g ceai negru (cantarit dupa ce a fost macinat si cernut)
  • Crema:
  • 5galbenusuri oua medii (52g)
  • 50 g zahar
  • 4 lg ceai negru preparat
  • 100g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu ceai negru:

Bezele:

1. Preincalzesti cuptorul la foc mediu. 

2. Mixezi albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugi zaharul lingura cu lingura, dupa fiecare lingura adaugata mixezi pana cand se dizolva complet. 

3. Adaugi ceaiul negru macinat (eu am folosit Earl Grey de la Lipton) in spuma de albusuri si amesteci cu grija.

4. Pui compozitia intr-un pos cu varf stea si formezi bezele pe o tava tapetata cu hartie de copt. 

5. Introduci tava in cuptor pentru 50-60 minute, sau pana cand observi ca si-au schimbat culoarea. (Eu le-am facut la cuptorul pe gaz si am lasat usa cuptorului intredeschisa, daca le faci la cel electric, pornesti pe  treapta convectie la 120 grade celsius).    

Crema:  

Intr-un vas termorezistent mixezi galbenusurile cu zaharul pana cand  se deschid la culoare. Pui vasul pe un alt vas cu apa calda (ai grija baza vasului termorezistent sa nu atinga apa),  si amesteci continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Adaugi ceaiul si amesteci pana la incorporare apoi adaugi ciocolata rupta in bucati (sau taiata marunt) si amesteci pana cand se topeste. 

Asamblare: Alipesti cate doua bezele (baza cu baza) cu cate o lingurita de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu ceai negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Panacris 1

20.02.2015, 09:43

_Alina_ 1

20.02.2015, 14:53

Multumesc!

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 11:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bezele cu crema de ciocolata