Bezele cu ceai negru

de _Alina_ in Dulciuri, 19 Feb 2015 | 3004 vizualizari

 

Va povesteam ca am o pasiune pentru ceai, dar si pentru bezele asa ca m-am gandit sa le combin sa vad ce iese. :) Rezultatul a fost incredibil de multumitor, bezele moi, lipicioase cu crema ciocolatoasa minunata!

 

INGREDIENTE

  • Bezele:
  • 5 albusuri de la oua medii (120g)
  • 130 g zahar
  • 5 g ceai negru (cantarit dupa ce a fost macinat si cernut)
  • Crema:
  • 5galbenusuri oua medii (52g)
  • 50 g zahar
  • 4 lg ceai negru preparat
  • 100g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu ceai negru:

Bezele:

1. Preincalzesti cuptorul la foc mediu. 

2. Mixezi albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugi zaharul lingura cu lingura, dupa fiecare lingura adaugata mixezi pana cand se dizolva complet. 

3. Adaugi ceaiul negru macinat (eu am folosit Earl Grey de la Lipton) in spuma de albusuri si amesteci cu grija.

4. Pui compozitia intr-un pos cu varf stea si formezi bezele pe o tava tapetata cu hartie de copt. 

5. Introduci tava in cuptor pentru 50-60 minute, sau pana cand observi ca si-au schimbat culoarea. (Eu le-am facut la cuptorul pe gaz si am lasat usa cuptorului intredeschisa, daca le faci la cel electric, pornesti pe  treapta convectie la 120 grade celsius).    

Crema:  

Intr-un vas termorezistent mixezi galbenusurile cu zaharul pana cand  se deschid la culoare. Pui vasul pe un alt vas cu apa calda (ai grija baza vasului termorezistent sa nu atinga apa),  si amesteci continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Adaugi ceaiul si amesteci pana la incorporare apoi adaugi ciocolata rupta in bucati (sau taiata marunt) si amesteci pana cand se topeste. 

Asamblare: Alipesti cate doua bezele (baza cu baza) cu cate o lingurita de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu ceai negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bezele