Am mai facut o data aceasta forma de briose atunci dupa reteta originala luat de pe blogul d-nei Gabriela Cara . Pentru ca am ramas fascinata de forma obtinuta mi-am indeplinit dorinta si dupa acelasi model am crosetat niste cozonacei mici facuti dupa reteta ( de la Ari cu blogul cucina-jugariu ) care zic eu e cea mai gustoasa retet de cozonaci din cate am gustat.
Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat la dospit 2 ore.
Dupa ce a dospit bine aluatul am format din el bile mici pe care le-am aplatizat si am pu putina nutella.
Inchidem bila si aplatizam din nou bila cu ruloul de patiserie ( eu va postez acum pozele de la precedenta operatiune ca nu am mai pozat etapele ) . Rasucim cu grija si apoi ingramadim forma obtinuta intr-o tava de briose tapetata cu hartie de briose. Lasam inca minim 30 de minute la dospit apoi badijonam cu galbenus de ou frecat cu putin zahar si lapte ( data trecuta am ratat operatiunea si nu au iesit asa frumoase). Le coacem timp de 30-35 de minute la 180 de grade, sunt gata atunci cand trec testul scobitorii care infipta in ele ramane curata, fara aluat.
Daca va intrebati daca sunt la fel de bune pe cat arata raspunsul sincer e ca sunt si mai bune de atat . Au fost absolut delicioase, le-am servit caldute cu un ceai fierbinte am si uitat sa fac poze cu sectiunea
1
Eu am folosit de data asta doar jumate din cantitate pentru ca am facut in cantitate mica dar nu trebuie sa faceti ca mine