Pentru prima data am facut si s-a mancat foarte repede! :)
Este un cozonac foarte pufos si gustos!
Am folosit : Aluat!
Umplutura :
Pentru uns :
Aluat : Drojia o amestecam cu 3 linguri zahar +10 linguri de lapte cald + 2 pumni faina , amestecam bine si lasam 10 minute la crescut ;
Faina ramasa o amestecam cu untul \ margarina + zaharul + esenta de rom si zaharul vanilat , in mijloc adaugam maiaua cu drojdie si incorporam bine , mai adaugam restul de lapte , framantam bine si lasam la loc cald , vasul il acoperim cu un prosop si lasam cca 120 minute!
Umplutura : Albusurile le batem spuma cu zaharul , incorporam nuca macinata + esenta de rom + rahatul taiat marunt + laptele ; Mixam bine timp de 1-2 minute ;
Rulare , umplutura : Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina , adaugam umplutura si cu o lingura de lemn intindem ; Rulam si punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt ;
Ungem cu galbenusurile amestecate cu laptele si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr cca 60 minute pana trece testul scobitoarei!