Cozonac trandafir cu unt

de Ancutsa in Mancare copii, 23 Mai 2016 | 3064 vizualizari

 

Desertul meu preferat din copilarie era cozonacul cu unt. Mi se parea greu de facut, asa ca o priveam pe mama atenta si, treptat, am invatat si eu sa il prepar.

 

INGREDIENTE

  • pentru cozonac:
  • 5 oua;
  • 500 g faina;
  • 150 ml lapte caldut;
  • 25 g drojdie;
  • 1 varf de lingurita cu sare;
  • 200 g zahar;
  • 100 ml ulei;
  • pentru crema de unt:
  • 3 linguri pline cu zahar;
  • 1 pachet cu unt;
  • Coaja rasa de portocala sau lamaie;
  • stafide;
  • 1 galbenus pentru uns.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir cu unt:

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.

Se adauga restul de zahar, restul de faina (in ploaie), cele 5 oua (unul cate unul), 1 varf de lingurita cu sare si laptele caldut. Cand incepem sa framantam, ne ungem mainile cu ulei, framantam pana se desprinde faina de pe maini.

Apoi se acopera vasul cu un prosop de bucatarie curat si se lasa coca la crescut cam 1 o ora (pana isi dubleaza volumul).

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde coca intr-o foaie subtire.

Preparam crema de unt: se amesteca untul cu zaharul (cu mixerul sau cu o lingura) pana se obtine o crema si nu se mai simte zaharul. Putem adauga si coaja rasa de portocala si/sau lamaie si stafide.

Se umple cu crema de unt, se ruleaza ca pe o rulada.

Se taie in bucati mari si se pun una langa alta intr-o cratita unsa cu margarina sau unt. Asezam astfel incat sa vina cu umplutura in sus.

Se unge cozonacul cu 1 galbenus de ou si se da la cuptorul incins 40 de minute pana se rumeneste.

Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Ancutsa 1

02.09.2016, 22:17

Cristina, multumesc! :">

RuxyRux 1

02.09.2016, 22:22

O minunatie draga mea! Si mie imi place tare mult!

Ancutsa 1

03.09.2016, 09:42

Multumesc mult, draga Rux!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata, cu banane caramelizate