Cozonac Rosenkrantz

de leoflori in Prajituri, 6 Oct 2009 | 16147 vizualizari

 

O combinatie de caramel si nuca.......o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. faina
  • 2 oua
  • 110 ml. lapte
  • 25 gr. drojdie (eu am pus 1 pliculet drojdie uscata)
  • 130 gr. unt
  • arome, un varf sare
  • 3 Linguri zahar pentru lapte
  • 6 Linguri zahar pentru unt
  • 10-12 Linguri zahar pentru caramel
  • nuca macinata ( cam 200 gr. am avut)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz:

Caramelizam 10-12 linguri de zahar, cu care tapetam fundul si peretii unei cratite cu diametrul de 24 cm.

Am cernut faina, am amestecat-o cu drojdia uscata si le-am lasat putin (15 minute ca sa se imprieteneasca!)

Daca folositi drojdie la cubulet o dizolvati in putin lapte caldut in care puneti si 2-3 linguri zahar. Fara sa dospeasca se toarna maiaua peste faina+oua+ restul deja amestecate.
Dupa 15 minute, am amestecat faina cu oualecoaja de lamaie, esentalapte, un varf sare. Se framanta 15 minute pana nu se mai lipeste de mana.
Se intinde o foaie dreptunghi de 1 cm grosime. Ungem cu untul amestecat cu 6 linguri zahar.
Presaram nuca multa, presam cu palma ca sa se lipeasca bine. Rulam si taiem in 6-7 bucati.
Punem bucatile in picioare in cratita cu caramel, la distanta intre ele si lasam la crescut 1 ora.
Coacem in cuptorul preincalzit, cca 35-40 minute la 180 grade C.
Atentie : imediat ce scoatem din cuptor rasturnam cozonacul, altfel se intareste caramelul si se lipeste de cratita!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Craiasa zapezii