Cozonac pufos umplut cu branza dulce

de Gherca Daniela in Dulciuri, 1 Feb 2017 | 7218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt topit caldut
  • 100 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • un praf de sare
  • 4 albusuri
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • zahar brun pentru presarat deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos umplut cu branza dulce:

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar pana ce devine o pasta, pe urma adaugam 3-4 linguri de faina, amestecam bine, dupa care o lasam la crescut cca.15 minute.

        Intr-un vas mare, cernem faina, presaram putina sare, iar in centrul vasului, facem o gropita pentru a turna maiaua crescuta.
       Intre timp, laptele il punem la incalzit impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si il lasam pe foc atat cat sa fie caldut si zaharul sa fie topit, dupa ce inchidem focul adaugam si esenta de vanilie.
      Galbenusurile le amestecam cu un tel, iar peste ele, adaugam in fir subtire, putin lapte caldut ( pentru a rasturna mai usor peste faina).

       In vasul cu faina, adaugam laptele caldut, galbenusurile si amestecam pana obtinem un aluat moale si lipicios. Untul topit il amestecam cu uleiul si le adaugam in aluat putin cate putin, in acelasi timp framantam energic, pana incorporam toata materia grasa in aluat.

      Dupa toata aceasta operatiune, trebuie sa obtinem un aluat moale, elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Inainte cu 5 minute pana sa fie gata aluatul, pregatim umplutura:

Branza o amestecam bine cu putina sare dupa care adaugam restul ingredientelor pana obtinem o umplutura omogena si usor de intins.

        Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe masa unsa cu putin ulei si cu ajutorul unui cutit il taiem in 2. Fiecare bucata de aluat o intindem usor cu mainile pe masa unsa  cu putin ulei, peste, turnam jumatate din cantitatea de umplutura apoi rulam usor si cand am terminat transferam cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
       Mai lasam la crescut 15 minute, dupa care ii ungem cu galbenus de ou si deasupra presaram putin zahar brun.
       Dam cozonacii la cuptor pentru 1 ora, iar cand sunt gata ii ungem cu putina apa si ii acoperim cu hartie de copt si un prosop pentru a nu se intari coaja.
Sunt foarte buni si parfumati. 
La noi, unul s-a terminat pe nesuflate, de abia scos din cuptor  :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos umplut cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu mac pufos si gustos