Gugelhupf este numele unei prăjituri foarte populara in Germania, care seamana foarte mult cu un cozonac la compoziţie, insa are aceasta forma deosebita.
Forma pe care eu am folosit-o este speciala pentru acest desert minunat si este din silicon 100%. Am cumparat-o recent impreuna cu alte forme din silicon.
Pentru pudrat: 30 grame de zahar pudra vanilat.
Am facut coca la masina de paine, am amestecat toate ingredientele lichide, le-am pus in cuva, dupa care am adaugat faina. Am lasat masina sa mixeze ingredientele pana cand ma avertizat sonor sa pun rahatul si stafidele. A durat 1:30 minute pana s-a dospit si a crescut asa cum trebuie.
Pregatim intre timp rahatul taiat si stafidele pe care le-am oparit sa aibe consistenta unor struguri moi.Punem rahatul si stafidele in cuva in care aluatul se framanta.
Dupa ce se dospeste bine aluatul, pregatim forma specifica de Gugelhupf. Am uns forma cu putin ulei si am presarat putina faina, sa aibe o crusta nisipoasa, dar nu este neaparat nevoie sa o presarati cu faina. Puteti sa puneti aluatul direct in forma cu doar o picatura de ulei si nu se lipeste absolut deloc.Se baga in cuptorul incins la 160 grade pentru 50 de minute.
Se lasa sa se raceasca 5 minute apoi se scoate din forma de silicon.
Se pudreaza cu zahar dupa ce se raceste.