Pregatim o maia din un cub de drojdie ,o lingura de zahar,faina si un pic de lapte caldut.
Cernem faina dupa care adaugam restul de ingredente ,laptele caldut pe rand.Framantam bine pana cand devine un aluat elastic nelipicios.Lasati la dospit intr-un loc cald,pana isi dubleaza volumul.
Untul il amestecam cu zaharul si scortisoara-
Din aluat intindem o foaie cam de 1 cm grosime ,Punem umputura si o intindem bine dupa care presaram nuca macinata.
Rulam foia,dupa care taiem in bucati de aproximativ 4 cm .Le asezam in tava si le mai lasam sa creasca 20 de minute.
Le ungem cu ou batut si lapte si dam la cuptor.
Laptele il amestecam cu zaharul ,mierea si coaja de lamaie si il incalzim putin.
Dupa 20 de minute scoatem tava din cuptor si turnam laptele deasupra. Mai dam la cuptor 10-15 minute.
Sursa de inspiratie Diaconita si avea dreptate eu nu am reusit sa ma abtin sa nu le mananc calde .