Trebuie sa recunosc ca m-ati virusat cu aceasta placinta, cozonac sau ce o fi :))) si de suparare m-am apucat sa-l execut!
Drojdia se dizolva in 100 ml apa calduta si se lasa 15 min la loc cald.
Se pune faina intr-un bol, se face o gaura in mijlocul ei in care se adauga drojdia si restul ingredientelor iar apoi se framanta bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini (daca este prea moale se mai adauga faina).
Dupa ce aluatul este bine framantat se acopera cu un prosop si se da la loc cald pentru aproximativ 1 ora.
Aluatul se imparte in 2 si se intind cu sucitorul 2 foi.
Tapetam o tava rotunda (26 cm diametru) cu hartie de copt, punem prima foaie si o acoperim cu un strat gros de crema de ciocolata iar peste crema punem nuca maruntita.
Acoperim cu a2a foaie de aluat.
Punem in centrul aluatului un pahar iar cu un cutit bine ascutit taiem raze pentru a putea forma floarea.
Fiecare bucata se rasuceste de 2 ori spre partea stanga sau dreapta, depinde cum alegeti.
Toate bucatile se vor rasuci in aceeasi directie.
Mai lasam in tava la crescut aprox 20 de minute.
Batem oul ramas cu laptele si ungem bine toata suprafata.
dam tava la cuptor pentru aprox . 40 de minute pana se rumeneste frumos.
Se verifica cu o scobitoare daca este gata.
Pofta buna!