Cozonac cu rahat

de dantes in Dulciuri, 6 Mai 2014 | 2695 vizualizari

 

Simplu gustos si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml.lapte
  • 100 g unt sau margarina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g rahat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Intr-un vas punem faina adaugam drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit,separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat apoi se toarna peste faina si se amesteca,daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte.Se framanta bine pana cand se desprinde de pe mana apoi se adauga treptat untul topit framantindu-se mereu.Aluatul se lasa la dospit circa 1 ora.

Cand aluatul este bine crescut se intinde se pun deasupra bucatile de rahat taiate cubulete apoi se ruleaza si se pune in tava de copt unsa cu putin ulei si se pune la copt circa 1 ora,se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt.

Pentru a avea un aspect mai placut se poate unge cu un galbenus de ou batut si presara deasupra putin zahar tos cu 10 minute inainte de al scoate din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac RosenKrantz