Cozonac cu rahat

de dantes in Dulciuri, 6 Mai 2014 | 2860 vizualizari

 

Simplu gustos si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml.lapte
  • 100 g unt sau margarina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g rahat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Intr-un vas punem faina adaugam drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit,separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat apoi se toarna peste faina si se amesteca,daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte.Se framanta bine pana cand se desprinde de pe mana apoi se adauga treptat untul topit framantindu-se mereu.Aluatul se lasa la dospit circa 1 ora.

Cand aluatul este bine crescut se intinde se pun deasupra bucatile de rahat taiate cubulete apoi se ruleaza si se pune in tava de copt unsa cu putin ulei si se pune la copt circa 1 ora,se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt.

Pentru a avea un aspect mai placut se poate unge cu un galbenus de ou batut si presara deasupra putin zahar tos cu 10 minute inainte de al scoate din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si delicios