Cozonac cu rahat

de dantes in Dulciuri, 6 Mai 2014 | 2792 vizualizari

 

Simplu gustos si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml.lapte
  • 100 g unt sau margarina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g rahat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Intr-un vas punem faina adaugam drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit,separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat apoi se toarna peste faina si se amesteca,daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte.Se framanta bine pana cand se desprinde de pe mana apoi se adauga treptat untul topit framantindu-se mereu.Aluatul se lasa la dospit circa 1 ora.

Cand aluatul este bine crescut se intinde se pun deasupra bucatile de rahat taiate cubulete apoi se ruleaza si se pune in tava de copt unsa cu putin ulei si se pune la copt circa 1 ora,se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt.

Pentru a avea un aspect mai placut se poate unge cu un galbenus de ou batut si presara deasupra putin zahar tos cu 10 minute inainte de al scoate din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

ieri la 13:30

Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos

ieri la 10:24

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce