Cozonac cu rahat

de dantes in Dulciuri, 6 Mai 2014 | 2630 vizualizari

 

Simplu gustos si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml.lapte
  • 100 g unt sau margarina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g rahat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Intr-un vas punem faina adaugam drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit,separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat apoi se toarna peste faina si se amesteca,daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte.Se framanta bine pana cand se desprinde de pe mana apoi se adauga treptat untul topit framantindu-se mereu.Aluatul se lasa la dospit circa 1 ora.

Cand aluatul este bine crescut se intinde se pun deasupra bucatile de rahat taiate cubulete apoi se ruleaza si se pune in tava de copt unsa cu putin ulei si se pune la copt circa 1 ora,se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt.

Pentru a avea un aspect mai placut se poate unge cu un galbenus de ou batut si presara deasupra putin zahar tos cu 10 minute inainte de al scoate din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat cu ciocolata