Cozonac cu rahat

de miremirc in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 4661 vizualizari

 

by Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina 000
  • 40 g drojdie proaspata
  • 60 g zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lg esenta vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 260 ml suc Schweppes mandarin
  • 80 ml ulei
  • bucatele mici de rahat colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Pregatim maia-ua : intr-un bol mic amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putin suc. Acest amestec il turnam peste faina asezata intr-un castron mare. Lasam sa dospeasca 10 minute.
Adaugam apoi celelalte ingrediente si framantam pana ce aluatul se desprinde de pe maini si de pe peretii  vasului. Ungem cu putin ulei peretii castronului si aluatul. Lasam la dospit 1 ora.
Dupa ce a crescut il impartim in 2 . Fuiecare bucata o intindem cu mainile si formam un dreptunghi., pe care presaram bucatele mici de rahat.
Rulam si la fel procedam cu cealalta foaie. Cele 2 rulouri le impletim si le asezam intr-o forma de cozonac, pe care am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie pentru copt.
Lasam sa creasca inca 1 ora , apoi stropim cu putin suc gazos si dam la cuptorul preancalzit, la foc mare, timp de 10 minute, apoi scadem temperatura aragazului si mai lasam 40 de minute.
Cozonacul este copt in momentul in care il ciocanim cu degetul si suna a gol.
Lasam sa se raceasca, acoperit cu un prosop, apoi putem felia si servi.
Este absolut delicios .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat,de post