Cozonac cu rahat

de gaby_gabytza in Dulciuri, 3 Sep 2011 | 4616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 50 ml lapte
  • 200 ml iaurt
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 cub drojdie proaspata
  • sare
  • 50 ml ulei
  • rahat
  • 1 ou
  • 2 lingurite ulei

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Se face maiaua din drojdie,2 linguri de zahar,un praf sare,50 ml lapte.Se cerne faina intr-un lighean,se face gaura in mijloc se adauga ouale batute bine,restu de zahar,sare maiaua,zeama de lamaie si incepem sa framanta,,adaugand treptat iaurtul.Framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.Cand nu se mai lipeste de maini incpem sa framatam cu ulei,acoperim si lasam sa se odihneasca omora intr-un loc ferit de curent.Rahatul il taiem fasii intindem o foaie dreptunghiulara si asezam rahatul,invartim,lasam deoparte intindem alta foaie si procedam k la prima.Impletim cele doua suluri si asezam in tava unsa cu ulei,lasam 10 minute in tava dupa care ungem cu oul batut cu 2 lingurite de ulei.Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.Cand il scoatem din cuptor il ungem cu apa amestecata cu 1 lingurita de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

jolygina 1

03.09.2011, 22:08

mirela0911 1

04.09.2011, 11:38

iau si eu doua pt. copii

horia 1

04.09.2011, 17:22

imi aduci aminte de sarbatorile de iarna.arata super,felicitari !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert la minut