e prima data cand am incercat sa fac, asa ca va rog sa nu ma taxati tare pt faptul ca nu e foarte crescut:D mai am timp sa ma perfectionez. dar de gustos era.....
ALUATUL:
drojdie se freaca cu o lingura de zahar pana se inmoaie, apoi se lasa sa se umfle putin
am incalzit putin laptele, in care am topit margarina si zaharul
l-am turnat caldut peste faina
am adaugat drojdia si m-am apucat de framantat
separat am batut galbenusurile cu esenta de vanilie
separat am batut si albusurile spuma cu un praf de sare
am adaugat galbenusurile si un pumn de stafide peste faina si am continuat cu framantatul
pe la terminarea framantatului am adaugat si albusurile si-am mai amestecat putin aluatul
coca am lasat-o in ligheanul in care am framantat, pe care l-am uns cu ulei inainte, sa nu se lipeasca aluatul dupa ce creste
l-am lasat apoi la crescut la loc caldut, fara curent, aproximativ 2-3 ore.
UMPLUTURA:
separat am batut spuma cele 2 albusuri cu 2 linguri de zahar
intr-un bol am amestecat nuca cu cocosul si cu o lingura am integrat albusul spuma
am pus si esenta de rom
compozitia gata formata am impartit-o ochiometric in 4 cu o lingura
MODALITATE:
dupa ce aluatul a crescut, l-am taiat in 4 in lighean cu un cutit
pe o platforma de lemn curatata in prealabil am presarat faina si am luat pe rand cate un sfert din aluat, l-am intins in foi cu facaletul, peste care am adaugat umplutura de nuca, apoi le-am rasucit intr-un rulou lung
doua cate doua rulourile le-am impletit si le-am pus in tava de cozonac unsa cu margarina
le-am uns cu spuma de albus
le-am presarat cu zahar tos si am pus cativa "cocosei" de nuca pentru design.
am dat la cuptorul incins
dupa aprox 40 min am intors tava in cuptor
si l-am servit cald....pentru ca asa imi era mie pofta...de cozonac cald:)
Sper ca n-am uiat sa mentionez nimic! Al meu s-a vrut pufos, doar k n-a iesit tocmai asa, din pacate. Poate aveti voi mai mult noroc !
1
portie pt 2 tavi de cozonac