Tort cu doua creme

de cristinutanicolita in Dulciuri, 16 Feb 2015 | 7771 vizualizari

 

Pe 10 feb printesa cea mare a facut 5 anisori,am facut acest tortulet care a disparut cat ai clipi. De fapt am facut 2,unu pt gradi si unu pt acasa.
La aspect mai am de lucrat:)
Inspiratie: "Retetele tale".

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • 5 oua,
  • 5 lg zahar,
  • 5 lg faina,
  • 5 lg ulei,
  • 1 praf de copt.
  • Blat cacao:
  • 5 oua,
  • 5 lg zahar,
  • 5 lg ulei,
  • 4 lg faina,
  • 1 lg cacao,
  • 1 praf de copt.
  • Crema ganache:
  • 3 ciocolati cu lapte,
  • 400 ml frisca,
  • o esenta rom.
  • Crema diplomat:
  • 3 oua,
  • 1 cana zahar,
  • 500 ml frisca,
  • esenta lamaie,
  • 1 plic foi de gelatina.
  • Sirop:
  • 400 ml apa,
  • 250 g zahar,
  • esenta.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu doua creme:

Mai intai pregatim blaturile.

Blat alb: Separam ouale. Galbenusurile la frecam cu uleiul;albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul;se pun galbenusurile peste albusuri,se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza totul cu o lingura de lemn. Se tapeteaza o tava si se pune aluatul. Se coace la foc mic pana se rumeneste usor pe margini.

Blat cacao: Se procedeaza la fel ca la cel alb,doar ca se adauga si cacao.

Crema ganache: Intr-o cratita cu fundul gros se pune frisca si ciocolata rupta. Se pune pe foc mic pana se topeste ciocolata,dar atentie sa nu fiarba,se da la rece dupa care se aduga esenta si se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.

Crema diplomat: Se bat ouale cu zaharul,se pun pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate spuma se aduga crema de ou,esenta si se omogenizeaza. Gelatina se lasa la inmuiat 10 min,se pune pe baie de abur pana se topeste;se adauga peste frisca si se omogenizeaza bine.

Sirop: Se fierbe apa cu zahrul,se aduga esenta si se lasa la rece.

Asamblare: Blaturile se taie pe jumatate si se insiropeaza. Pe un platou se pune blat alb,crema ciocolata,blat cacaco,crema diplomat,blat alb,crema ciocolata,blat cacao,crema diplomat.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am oprit pentru ornat putina crema de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort spirala cu doua creme