pentru 2 cozonaci
Umplutura
-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul(amestecam pana se dizolva complet),se dauga apoi aromele,la sfarsit adaugam iaurtul la temperatura camerei dar si galbenusurile si oul intreg.Omogenizam bine
-se incepe adaugarea fainii ,cernute in prealabil(pentru inceput doar 1 kg) framantand aluatul cu mana ..pana obtinem un aluat mai tare(nu va face-ti griji ,se va mai inmuia in momentul in care se adauga uleiul)
-incepem sa adaugam putin cate putin ulei caldut,framantand in total cam 15 min,pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini
-se acopera vasul si se lasa la crescut pana-si dubleaza volmul
-aluatul crescut se rastoarna pe masa de lucru si se impate in 4 bucati egale ca gramaj
(-pentru fiecare cozonac se va folosi cate 2 din bucatile de mai sus)
-intindem o foaie de aluat (cam 0,5 cm ),radem ciocolata amaruie pe toata suprafata ,presaram nuci ,stafide ,rahat,rulam strans
-procedam la fel si cu cealalta foaie
-cele doua rulouri obtinute se vor rasuci intre ele .se asaza in tava de copt tapetata cu hartie de copt
-la fel se va proceda si cu cele 2 bucati de aluat ramas
-se acopera cu un servet curat ,se tin in loc caldut pana -si dubleaza volumul
-se ung cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte,se dau la cuptor pana trec testul scobitorii(apriximativ 1 ora)