Lumea a postat si a tot postat retete de cozonac m-am trezit si eu acum sa adaug si reteta mea sper sa va placa
Faina trebuie sa fie la temperatura camerei la fel si celelante ingrediente. Acesta se cerne intr-un lighean.Drojdia se dizolva cu un pic de lapte caldut indulcit.Ouale se bat .Laptele se pune la incazit si se dizolva in el zaharul, cand e suficient de cald se pune in el oule batute se amesteca bine apoi se toarna compozitia peste faina.Se adauga si drojdia jumate din esenta, coaja de porocala si lamaie, zaharul vanilat si incepem sa framatam apoi treptat turnam untul topit pana ce se incorpoteaza dupa care adaugam si ulei ata cat e necesar( la fel cate un pic) si framantam bine pana cand se desprinde aluatul de mani si vas.Totul dureaza ~~45 min 1 h.Se acopera cu un prosop si se lasa sa dospeasca intr 1 ora si 3ore depinde de temperatura camerei pana ce isi tripleaza cantiatea.
Intre timp pregatim umplutura pentru cozonac. Trecem nucile prin masina de tocat. apoi alestecam cu 3 linguri de lapte si 4 cacaosi 4 zahar pana ce devine o compozitie cremoasa daca mai trebuie adaugati lapte sau cacao daca nu e de consistenta dorita. Stafidele se pun la imutiat in esenta de rom.
Cozonac cu cacao si rahat Cand a crescut coca se ia o parte mica din ea si amesteca cu cacao se framnta bine pana ce se incorpoeaza cacao in aluat. Se intinde o foaie alba apoi una de cacao se pune peste foaia alba cea cu cacao se adauga bucati de rahat si stafide si se rulaeza se mai face alelas lucru inca o data apoi cele doua rulouri se impletesc .Se pun in tava si se lasa sa creasca.Cantitatea de aluat din tava nu trebuie sa fie mai mult de jumate.Cand a crescut se unge cu ou si se da la cuptor 45 min 1 ora foc mediu .
Cozonac cu crema de nuca. Se intinde o foaie alba se pune crema de nuca se intinde pe toata supeafata si se ruleaza. se mai face inca o foae se procedeaza la fel se impletesc cele doua se lasa sa creasca si se coace la fel ca si mai sus