Cozonac

de ionela2682 in Dulciuri, 23 Mar 2010 | 6146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1 cana lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 kg faina
  • 4 buc oua
  • 1 pahar ulei
  • 2 cani de zahar
  • pt umplutura:
  • stafide
  • rahat
  • cacao
  • zahar
  • nuci
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Se face maiaua din lapte drojdie sare si faina si se tine in loc cald pana ce-si dubleaza volumul, intre timp amestecam zaharul cu ouale si aromele pana se topeste , o adaugam peste maiaua crescuta amestecam bine si incepem framantarea adaugand treptat faina.

Cand am obtinut un aluat nici prea tare dar nici moale incepem sa adaugam ulei framantand ff bine aluatul in acelasi mod cam 30 min.

Lasam sa se odihneasca putin si incepem formarea cozonacului intinzand jumatate din aluat pe care il umplem dupa preferinta cu cacao amestecat cu ulei, rahat nuci, stafide duppa preferinta.

Punem in forme si lasam tot in loc caldut sa creascaCoacem pt inceput la tmperatura mica dupa care iutim focul, in total cam o ora, scoatem cozonacii si-i ungem cu galbenus de ou peste care adaugam nuca de cocos, zahar, sau mac. si mai dam la cuptor pt 5 min


Stim ca sunt gata cozonacii nostrii numai dupa ce trec proba scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (3)

Teo 1

23.03.2010, 22:08

ai si inceput pregatirile? cozonacul e f. frumos!

liana_geicu 1

23.03.2010, 22:25

Cozonacul tau nu arata rau deloc! as manca si eu o felie.....dar poate de Paste!

ionela2682 1

24.03.2010, 15:06

din pacate nu tin post! am vrut sa incerc faina! si vad ca-i foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert minitarte -reteta pentru aluat dulce