- 500 g faina
- 2 oua
- un pahar de zahar
- un pic de coaja de lamaie
- un pic de coaja de protocala
- un pic de sare
- un sfert de cubulet de drojdie
- nuca, stafide sau cacao poti sa pui ce doresti
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:
- Pui faina, ouala,zaharul, un pic de sare, coaja de portocala si lamaie si drojdia se pun toate impreuna
- Peste drojdie se pune un pic de lapte caldut se steie 5 minute
- Apoi le framanti cu lapte ca sa iasa bune pana sa nu se prinda aluatul de mana
- Le lasi sa dospeasca o ora si pe urma intinzi foaie si pui ce vrei (cacao,stafide, cacao)
- Si dai focul pe 250 de grande pana inceapa sa creasca un pic si dupaia il lasam la temperatura mai mica aproximativ 150 sau 200 de grade
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.