Cozonac

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 3570 vizualizari

 

N-am introducere,dar imi iese...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.faina
  • 600 ml lapte
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 g margarina rama
  • 300 ml ulei
  • 8 galbenusuri
  • 500 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta rom
  • coaja de lamaie
  • 50 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura se folosesc albusurile
  • 5 linguri de zahar
  • 100 g cacao
  • 400 g nuca macinata
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Se pune faina in lighean, in mijloc se dizolva drojdia in lapte caldut, se amesteca cu faina si se lasa la crescut ( asta-i maiaua). Cand maiaua a crescut se adauga zaharul topit in lapte, galbenusurile cu sarea si aromele. Apoi se adauga smantana, margarina si se framanta, adaugandu-se uleiul. Se framanata cca 1/2 de ora foarte bine. Se lasa la crescut 1 ora.

Se imparte in patru. Fiecare foaie se imparte in doua se intinde si se umple cu amestecul de albusuri batute cu zahar, amestecate cu cacao si nuca. Se impletesc cele doua foi dupa ce au fost facute sul, se pune in tava bine unsa sau cu foaie de copt, se ung cu galbenus de ou, se presara zahar si se mai lasa la crescut cca 15 minute. Se da la cuptor (aici e beleaua,ca nu cronometrez niciodata cat stau la cuptor,sa ma credeti ca nu prea sunt obisnuita sa fac dupa reguli).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz