Covrigi dulci si aromati

de Alinutza80 in Dulciuri, 12 Apr 2013 | 6277 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 75 g margarina la temperatura camerei
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie (sau un plic)
  • 70 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri miere
  • 400 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru uns aluatul:
  • 1 ou
  • 100 g margarina
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi dulci si aromati:

Aluatul se pregateste asa: se pune drojdia impreuna cu zaharul si laptele caldut intr-un vas si se lasa sa se dizolve atat zaharul cat si drojdia.

Se adauga faina in ploaie (nu toata deodata) si se framanta. Se alterneaza faina cu margarina moale, lingurile de miere, coaja rasa de lamaie si se framanta pana cand se obtine un aluat moale si lucios ca cel de cozonac.

Se lasa aluatul la dospit, pana cand isi dubleaza volumul. Se rastuarna pe masa de lucru unsa cu putin ulei si se  imparte in doua.

Fiecare parte se intinde intr-o foaie de 30x40cm si apoi se intinde pe ea margarina amestecata cu zaharul vanilat. Se indoaie foaia (pe lungime), astfel incat partile unse cu margarina sa fie in interior, dupa care se taie (tot pe lungime) fasii de 2 cm.

Fiecare fasie de 2 cm se taie in doua, iar cele doua parti se impletesc una dupa cealalta. Se unesc capetele spiralelor intr-un cerc, se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se unge fiecare covrig cu ou.

Se baga la cuptorul incins la 200 de grade pentru 15-20 de minute, pana cand sunt rumeniti in exterior.

Pe cativa am pus si nuca pisata.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi dulci si aromati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clatite australiene - Pikelets