Bunatati pentru colindatori.
Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga si zaharul si se amesteca bine. Adaugam uleiul, apa calduta si jumatate din faina si amestecam bine cu o lingura.
Se adauga si restul de faina si sarea si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale si nelipicios.
Se lasa la dospit in loc ferit de curenti (eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa) pentru 30-35 de minute.
Pe suprafata de lucru unsa cu ulei se taie bucati aproximativ egele din coca si se intind intre palme suluri subtiri de grosimea unui deget mic sau chiar mai subtiri ca vor creste destul de mult.
Se da forma covrigilor si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu oul batut si se presara mac.
Se dau la cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute. Intre timp pregatim glazura: amestecam 2 linguri de faina cu 1 lingurita de sare si 10 linguri de apa. Va rezulta o pasta foarte subtire.
Scaoatem covrigii din cuptor, ii stropim din abundenta cu glazura si dam la loc la cuptor pentru inca 2-3 minute.
Pofta buna!
1
Dupa ce se racesc, covrigii se acopera cu folie alimenara sa se pastreze fragezi.
2
Ies 21 de covrigi din aceasta compozitie.