Covrigi foarte gustosi, pufosi si nu foarte greu de facut. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/covrigi-bagels-cu-miere/
Se adauga peste laptele din castron faina, albusul de ou batut spuma si praful de sare. Se framanta foarte putin si se lasa la dospit 40-50 de min.Coca rezultata nu este foarte tare.
Dupa ce s-a dospit aluatul, se imparte in 12 parti.
Din fiecare parte se face cate o bila, iar in mijlocul acesteia se face o gaura cu degetul si se mai intinde sa se mareasca mai mult.
Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand s-a fiert apa, se adauga cate 3-4 covrigi si se lasa cam 30-35 de secunde in apa (daca se lipesc de fundul cratitei, se dezlipesc usor cu furculita sau lingura).
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt , se ung cu galbenusul de ou si se presara seminte de susan.
Cand sunt gata se ung cu miere cat sunt calzi.
1
Nu este obligatoriu sa ii ungeti cu miere, sunt foarte buni si simpli.
2
Se servesc cu un ceiut sau un pahar de lapte.