O mancare pe cat de simpla, pe atat de buna!
Se curata fasolea verde de capete, se spala bine, se rupe in doua si se pune la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare.
Intre timp se prepara sosul de usturoi.
Se curata usturoiul, se piseaza cu un praf de sare, apoi se freaca cu o lingura de ulei de masline, ca pentru mujdei.
Se adauga iaurtul si 1/2 legatura de marar si se omogenizeaza.
Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei de masline, amestecand continuu sa nu se arda, iar cand devine sticloasa, se adauga o lingurita de zahar brun.
Se amesteca intens pana se topeste zaharul, iar ceapa se caramelizeaza, apoi se stinge cu o lingurita de otet balsamic.
Se presara putin piper, dar si putina sare, pentru accentuarea gustului.
Cand fasolea verde este fiarta, se scurge si se amesteca cu ceapa caramelizata, precum si cu 1/2 legatura marar verde, tocat marunt.
Se serveste cu sosul de usturoi si iaurt, ca garnitura la orice friptura.
Este foarte buna, atat calda cat si rece de la frigider.
Sa va fie de folos!
1
Sosul de usturoi si iaurt, se va pastra la rece, pana in momentul servirii.