Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt

de Adi in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2016 | 6353 vizualizari

 

O mancare pe cat de simpla, pe atat de buna!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde, galbena
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • apa
  • 400 ml iaurt cremos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt:

Se curata fasolea verde de capete, se spala bine, se rupe in doua si se pune la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare.

Intre timp se prepara sosul de usturoi.

Se curata usturoiul, se piseaza cu un praf de sare, apoi se freaca cu o lingura de ulei de masline, ca pentru mujdei.

Se adauga iaurtul si 1/2 legatura de marar si se omogenizeaza.

Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei de masline, amestecand continuu sa nu se arda, iar cand devine sticloasa, se adauga o lingurita de zahar brun.

Se amesteca intens pana se topeste zaharul, iar ceapa se caramelizeaza, apoi se stinge cu o lingurita de otet balsamic.

Se presara putin piper, dar si putina sare, pentru accentuarea gustului.

Cand fasolea verde este fiarta, se scurge si se amesteca cu ceapa caramelizata, precum si cu 1/2 legatura marar verde, tocat marunt.

Se serveste cu sosul de usturoi si iaurt, ca garnitura la orice friptura.

Este foarte buna, atat calda cat si rece de la frigider.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Sosul de usturoi si iaurt, se va pastra la rece, pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (16)

simona72 1

10.07.2016, 21:39

Foarte buna! Cu usturoi imi place cel mai mult fasolea pastai...cu sos e si mai buna! Bravo!

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:12

simpla, dar tare buna!

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:19

Foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua fierte cu sos de patrunjel si fistic