Covridog

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2016 | 7192 vizualizari

 

Nu este o mega reteta, nu e wow, dar este o placere, cel putin pentru noi. O data pe an, merge sa ne facem pofta cu un covridog. Am mancat acum cativa ani covridog, in Brasov, de atunci niciodata, dar zilele astea parca mi s-a facut pofta si doar nu era sa ma duc sa cumpar. Am facut in casa, ca e mai bun, mai gustos, eu asa zic! Multi probabil o sa conteste reteta, ca e o porcarie, ca e nociva ca are crenvursti, dar fiecare este liber sa aleaga, va place bine, nu, treceti mai departe :)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • 270 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 10 crenvursti
  • 1 ou
  • mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covridog:

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si le amestecam cu  o lingura.
Apa minerala, calduta sa fie, o turnam treptat si framantam.
La final punem uleiul de masline, il incorporam bine.
Vom obtine un aluat elastic, usor lipicios.
Il acoperim cu un prosop curat, il lasam la dospit o ora, o ora si ceva.

Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru.
Rasturnam aluatul, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa.
Cu o rotita zimtata sau cu un cutit bine ascutit, taiem fasii .
Luam cate un crenvurste si in jurul sau infasuram cate o fasie de aluat, sau doua fasii daca sunt mai scurte. Prindem bine si la capete. La fel procedam pana terminam toti crenvurstii.
Ungem cu unt o tava mai mare, o tapetam cu hartie de copt si ii asezam in tava.

Batem spuma un ou si cu ajutorul unui penson ii unge, apoi ii presaram cu mac.
Introducem tava in cuptorul incins, lasam covridogii pana sunt rumeniti frumos.

Cand sunt gata, ii scoatem si ii acoperim cu un prosop gros.
Ii servim calzi, cu mustar am preferat noi.
Pofta buna!
PS: Eu cumparasem doar 8 crenvursti, mi-a mai ramas putin aluat si am facut 3 chifle. De asta am scris la ingrediente 10 crenvursti, ca va ajunge aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covridog" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Dorka 1

21.03.2016, 11:29

ce bun, si arata super

kytz 1

12.01.2017, 16:45

Arată tentant de bine mâncarea asta "interzisă"!

Rocsi 1

12.01.2017, 17:50

Dorka, Kytz, va multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri super pufoase