Cotlete de porc, cu pere si rozmarin

de RODIMUR in , 25 Iul 2018 | 3296 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente 100% naturale"
Am găsit această rețetă în urmă cu vreun an, pe un site francez și am făcut-o, de curiozitate și de dragul preparatelor rafinate. Acum o reiau, pentru a participa la concurs, pentru că preparatul meu presupune utilizarea unui produs Delikat, natural 100%, care-i dă un gust aparte, deosebit.
Față de rețeta originală, am modificat puțin cantitatea, în cazul unor ingrediente, în funcție de gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de cotlet de porc fără os
  • 3 lingurițe de ulei de măsline
  • 1 linguriță de muștar (de Dijon)
  • 4 lingurițe de miere lichidă
  • 1-2 lingurițe de rozmarin Delikat, 100% natural
  • 1 praf de sare
  • 2 pere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc, cu pere si rozmarin:

Carnea se spală și se scurge de apă, după care se sărează puțin (un praf de sare) și se pune într-un vas termorezistent, uns cu ulei de măsline (o linguriță).

Cele două pere se spală, se taie în două, longitudinal, se curăță cu o linguriță de semințe și se crestează ușor (tot cu lingurița). Se pun jumătățile de pere, astfel pregătite și crestate, cu partea înterioară crestată în sus, de o parte și de cealaltă a cotletului de porc, în vasul termorezistent.

Se amestecă uleiul de măsline (două lingurițe) cu rozmarinul și cu această compoziție se unge cotletul de porc.

Jumătățile de pere se ung insistent cu miere (câte o linguriță, pentru fiecare jumătate) pentru ca să se pătrundă.

Se acoperă vasul termorezistent cu capacul și se dă la cuptorul încins în prealabil, la foc mediu, pentru 25-30 minute.

După acest interval de timp, se îndepărtează capacul, se stropește cotletul de porc cu sosul lăsat de carne și de pere, după care se mai lasă vasul în cuptor pentru încă 30 de minute.

După acest interval de timp, se scoate vasul din cuptor și după 5 minute, cotletul se porționează și se servește cu o jumătate de pară alături și stropit cu sosul lăsat de ingrediente în vasul termorezistent.

TIPS-URI

1

Carnea nu se porționează dinainte de preparare, ci atunci când este gata.

2

În loc de miere, se recomandă folosirea siropului de arțar.

3

Dacă nu aveți muștar de Dijon, folosiți un muștar obișnuit, clasic.

4

Dacă nu aveți capac la vasul termorezistent, puteți folosi folie de aluminiu, pentru ca ingredientele să se prepare înăbușit, într-o primă etapă.

5

În cea de-a doua etapă, cotletele trebuie să se prepare în cuptor, fără capac.

6

După ce preparatul este gata, trebuie lăsat 5 minute, "să se odihnească", înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc, cu pere si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu cacao și pere - Un desert simplu și aromat