"Retete de Pasti"
Carnea se pune la fiert in circa 2 l de apa cu o lingurita de sare si se fierbe pana cand se patrunde pe jumatate.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Carnea se scoate din apa si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie bucati mici.
Patrunjelul si leusteanul se spala si se toaca.
Ceapa si usturoiul se curata si se spala, apoi se taie bucati mari.
Se pun carnea si verdeturile in robotul de bucatarie si se maruntesc, apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu ouale crude, boiaua de ardei, putina sare si putin cimbru uscat.
Se ung cu ulei doua tavi medii pentru cozonac, se pune jumatate din carne, apoi cate 3 oua fierte curatate de coaja, dupa care se adauga cealalta jumatate de carne. Se introduc tavile la cuptor pana cand se patrunde carnea bine. Spre final, se poate unge carnea cu putina apa, apoi se mai lasa 2-3 minute la cuptor.