Carnea se va decupa ca in imaginile alaturate, dupa care se va scoate si grasimea daca este prea multa dupa care se va face marinada cum este specificat(legumele se rad pe razatoare, ceapa se lasa mai mare si usturoiul doar se zdrobeste)) si se va pune intr-o punga etans pentru a pastra carnea in respectivul lichid peste noapte.
A doua zi, trecem la pregatirea ei, deci se scoate carnea din lichid si acesta se va arunca, se spala carnea si se va tampona putin. Se va face un amestec din mustar, miere, smortisoara si o lingura de ulei, sare, piper se amesteca bine si se va unge carnea, se taie usturoiul si se va pune in tava si pe bucata de carne.
Merele se taie rondele. Se pune totul intr-o tava care in prealabil a fost pus ulei de masline si 100 ml de vin, si o ceasca de apa si se da la cuptor, daca nu este suficient lichid se mai adauga apa. Aproximativ din 15 in 15 minute se unge bucata de carne cu sosul din tava. Dupa aproximativ 45 de minute timp cat a stat bucata de carne cla cuptor o scoatem si adaugam a doua parte de dressing format din merisoare si smantana lichida, carnea va fi unsa un acest dressing si se va da iarasi la cuptor(vezi in imaginile alaturate.
Dupa alte 20 de minute se verifica din nou si se vor adauga si muguri de pin, pisati. Carnea se va incerca de fiecare data sa vedem daca este facuta. Se va face o crusta din mugurii de pin care in combinatie cu celelalte ingrediente ii vor da fripturii un gust deosebit de fraged si o imbinare deosebita de arome.
Garniturile: Cartofii se vor fierbe in apa cu sare si un pic de otet ca sa nu se sfarme, cand sunt aproape gata se vor lua de pe foc se curata si se taie in 4 sau in 6 si se vor da la cuptor, intr-o tava se va pune cartofii, mazarea , ceapa, ardeii si baby morcovi si se va pune si rozmarin, sare, piper, boia, ulei si se vor da la cuptor maxim 30 de minute.
Daca se doreste alta garnitura de exemplu ciuperci umplute: se iau 4-6 ciuperci se curata de membrana exterioara, se toaca coditele, se iau bucatile de bacon se taie cubulete se toaca ceapa marunt, si prazul si se vor pune la sotat in unt, cand umplutura este gata se amesteca bine se sparge un ou si se amesteca bine toate ingredientele se sareaza, pipereaza si se vor umple palariile ciupercilor dupa care se vor da pe gratar aproximativ 20 de minute, daca observam ca sunt aproape facute adaugam si cascavalul la final si le mai lasam 5-7 minute.
Pofta buna sper sa va placa, este cam multa munca si cam migaloasa dar merica, are un gust pe care cu siguranta nu il veti uita.