Cotlet de porc “Simfonia Culorilor” cu dressing de merisoare

de nico15 in Porc, 27 Dec 2010 | 8331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3.7 kg carne de porc
  • 3 linguri de mustar cu boabe
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 linguri de merisoare(fructe congelate)
  • 1 lingura cu varf de dulceata de merisoare
  • 1 cutie mica de smantana lichida
  • sare, piper, ulei
  • 1-2 mere
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 50-70 g de muguri de pin
  • 100 ml vin alb demisec  
  • Marinada:
  • 250 ml de vin alb demisec
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 capatana de usturoi cimbru,
  • 1 morcov,
  • ½ de telina,
  • 1 pastarnac
  • ulei de masline
  • sare, piper  
  • Garnitura
  • 300 g de cartofi
  • 150 g de mazare
  • 150 g de baby morcovi
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • ½ ardei portocaliu
  • ½ ardei galben
  • sare, piper, ulei, boia
  • 1 crenguta de rozmarin  
  • Alta Garnitura Ciuperci umplute:
  • 4-6 ciuperci
  • 6-7 felii de bacon
  • 25 g unt
  • 100 g de praz
  • 100 g de cascaval
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc “Simfonia Culorilor” cu dressing de merisoare:

Carnea se va decupa ca in imaginile alaturate, dupa care se va scoate si grasimea daca este prea multa dupa care se va face marinada cum este specificat(legumele se rad pe razatoare, ceapa se lasa mai mare si usturoiul doar se zdrobeste)) si se va pune intr-o punga etans pentru a pastra carnea in respectivul lichid peste noapte.

A doua zi, trecem la pregatirea ei, deci se scoate carnea din lichid si acesta se va arunca, se spala carnea si se va tampona putin. Se va face un amestec din mustar, miere, smortisoara si o lingura de ulei, sare, piper se amesteca bine si se va unge carnea, se taie usturoiul si se va pune in tava si pe bucata de carne.

Merele se taie  rondele. Se pune totul intr-o tava care in prealabil a fost pus ulei de masline si 100 ml de vin, si o ceasca de apa  si se da la cuptor, daca nu este suficient lichid se mai adauga apa.  Aproximativ din 15 in 15 minute se unge bucata de carne cu sosul din tava. Dupa aproximativ 45 de minute timp cat a stat bucata de carne cla cuptor o scoatem si adaugam a doua parte de dressing format din merisoare si smantana lichida, carnea va fi unsa un acest dressing si se va da iarasi la cuptor(vezi in imaginile alaturate.

Dupa alte 20 de minute se verifica din nou si se vor adauga si muguri de pin, pisati. Carnea se va incerca de fiecare data sa vedem daca este facuta. Se va face o crusta din mugurii de pin care in combinatie cu celelalte ingrediente ii vor da fripturii un gust deosebit de fraged si o imbinare deosebita de arome.

Garniturile: Cartofii se vor fierbe in apa cu sare si un pic de otet ca sa nu se sfarme, cand sunt aproape gata se vor lua de pe foc se curata si se taie in 4 sau in 6 si se vor da la cuptor, intr-o tava se va pune cartofii, mazarea , ceapa, ardeii si baby morcovi si se va pune si rozmarin, sare, piper, boia, ulei si se vor da la cuptor maxim 30 de minute.

Daca se doreste alta garnitura de exemplu ciuperci umplute: se iau 4-6 ciuperci se curata de membrana exterioara, se toaca coditele, se iau bucatile de bacon se taie cubulete se toaca ceapa marunt, si prazul si se vor pune la sotat in unt, cand umplutura este gata se amesteca bine se sparge un ou si se amesteca bine toate ingredientele se sareaza, pipereaza si se vor umple palariile ciupercilor dupa care se vor da pe gratar aproximativ 20 de minute, daca observam ca sunt aproape facute adaugam si cascavalul la final si le mai lasam 5-7 minute.

Pofta buna sper sa va placa, este cam multa munca si cam migaloasa dar merica, are un gust pe care cu siguranta nu il veti uita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc “Simfonia Culorilor” cu dressing de merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet umplut