Cotlet de porc marinat, cu mustar si ciuperci

de gaby_duceag in Porc, 10 Mai 2012 | 5231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700-800 gr cotlet porc
  • 200 gr ciuperci fierte si feliate
  • 3-4 linguri mustar
  • sare,piper
  • boia de ardei iute
  • pentru marinada
  • 200 ml vin rosu
  • o lingura miere
  • o lingura sos de soia
  • 4 catei de usturoi curatati si zdrobiti
  • 3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc marinat, cu mustar si ciuperci:

Preparati marinada amestecand bine toate ingredientele. Introduceti bucata de cotlet intreaga in amestec si o ungeti pe toate partile. Acoperiti vasul cu folie alimentara si-l introduceti la frigider pentru cel putin 24 de ore. (il puteti lasa chiar si doua zile).  

Pregatiti un vas termorezistent, potrivit ca marime. Scoateti cotletul si-l ungeti bine cu  mustar. Il asezati in vas, turnati marinada, presarati boia de ardei iute (sare si piper doar daca considerati ca mai este nevoie) si acoperiti vasul cu folie de aluminiu. Il introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade initial, lasati 15 minute, apoi reduceti la 165-170 de grade. Lasati vasul la cuptor timp de o ora acoperit apoi il scoateti, puneti ciupercile si-l introduceti iar la cuptor pentru maxim inca o ora stropind cotletul din cand in cand cu sucul din vas iar la jumatatea timpului il invatiti si pe cealalta parte.

Serviti cald cu piure de cartofi si salata , sau rece , feliat, intr-un sandwich alaturi de ceva legume. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc marinat, cu mustar si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

LC 1

13.05.2012, 22:32

Da ...da eu vreau de la tine ca e mai bun

Ligia Bxl 1

17.11.2013, 10:40

ce bunatateee am gasit eu aici mmm

ela 1

08.01.2014, 14:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu ciuperci