Mamaliga asta cine a inventat-o sa ii dea Dumnezeu sanatate! Mie imi place tare mult si as manca-o cu aproape orice,in diverse combinatii.
Pentru ca pregatisem cotlet de porc dezosat dar nu stiam (ca de obicei) ce anume vreau sa fac cu el,mi-a venit o pofta de mamaliga si ma gandeam ca as putea incorpora in meniul cu cotlet o mamaliga buna cu ceva branzica,mai ales ca fiind pentru masa de seara ne scutea si de a manca paine ceea ce mi se parea chiar un plus.
Am marinat cotletele de porc cu sos soia,sos teriyaki,curry si putin vin rosu.Intre timp am pus apa la foc pentru mamaliga,careia i-am adaugat ulei de masline si putin unt pentru a o face mai…cremoasa, iar cand apa a fiert am pregatit mamaliga.
Pe un gratar de aragaz am pus si cotletele in putin unt si ulei,le-am lasat sa se faca bine pe ambele parti.
Am servit mai apoi mamaliga asezata in 2 straturi si intre ele cu putina branza de bivolita si alaturi cotletele de porc la gratar carora la sfarsit dupa ce au fost gata le-am adaugat si un praf de piper negru.
O mancare…rustica as spune dar foarte rapid de facut si deosebit de gustoasa.
Pofta mare!