Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.

de dicarmencitta1957 in Porc, 11 Mar 2010 | 9984 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Este o mancare taraneasca,care o mancam foarte des la bunica la tara,dar bineinteles fara condimente.

 

INGREDIENTE

  • 1 casoleta de aripioare de pui.
  • 3 bucati de pulpa de porc.
  • 1 kg cartofi de salata de la Carrefour.
  • 100 ml ulei de masline extravirgin.
  • 1 salata verde,
  • 1 castravete,
  • 2 andive.
  • 50 ml vin alb.
  • 1 cm de ghimbir ras.
  • sare,
  • legume uscate,
  • boia de ardei dulce,
  • tarhon,
  • rozmarin.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.:

Spalam si curatam bine aripioarele de pui,apoi le dam cu ulei de masline extravirgin.Pun in palma ulei si le ung pe rand.Vom face un amestec de condimente din:sare,boaia de ardei dulce,tarhon uscat,rozmarin uscat,1 cm de ghimbir proaspat ras(eu il pun in presa de usturoi).Cu acest amestec ungem,omogenizam bine pe toate partile,toata carnea(aripioare si pulpa de porc) dupa care le punem in tava de yena si vom turna pe deasupra 50 ml vin alb.

Bagam tava la cuptor,acoperita cu folie de aluminiu cam 40-45 de minute.Eu verific daca este gata si daca este nevoie lasam tava in cuptor inca 10 minute.Curatam cartofii ii taiem in patru,ii ungem cu ulei si condimente si bagam tava la cuptor pentru 60 de minute,acoperita cu folie de aluminiu.Dupa ce am pus in tava cartofii pun 2 linguri de ulei de masline,bag mana in tava si ii ung pe toate partile,ca sa-i omogenizez bine si apoi adaug condimentele si iar ii framant ca sa se prinda condimentele pe toate partile.Eu pun amandoua tavile de yena la cuptor odata.Sus pun tava de aragaz cu tava yena in care am pus carnea,deoarece tava este mai mica de inaltime si merge pe primul rand.Pe gratarul aragazului pun tava cu cartofi.

Cand sunt gata ornam platourile dupa preferintele si gusturile noastre.Va garantez ca au fost super delicioase,atat carnea cat si garnitura de cartofi.Carnea a fost la fel de buna si cand am facut ciocanele de pui in punga magica de la Knorr,au avut acelasi gust.Salata verde,castravetele si cele 2 andive,vor face ca aceasta salata sa mai inmoaie grasimea din carne.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (23)

Sylvia 1

17.03.2010, 11:12

La multi ani si tot binele din lume !!!!!!

dicarmencitta1957 1

17.03.2010, 16:29

Va multumesc din suflet si va imbratisez cu mult drag.

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de porc cu ceapă preparată în vasul Zepter