Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii

de simona72 in Mezel de casa, 20 Feb 2015 | 17247 vizualizari

 

Va mai las inca o reteta de mezel testata de mine, dar de data asta facuta in vin rosu si inmiresmata cu mirodenii. Pentru cei care prefera carnurile macre, fara grasime este numai buna reteta, usor uscata, dar care se pastreaza tare bine la frigider in folie de aluminiu.Se feliaza usor in felii subtiri cand este rece si o folosesc cel mai des la sandvisuri...

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc de aproximativ 1 kg
  • sare si piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline cu infuzie de usturoi si patrunjel
  • 600-700 ml vin rosu (de tzara am folosit eu)
  • amestec mirodenii pt vin:scortisoara, nucsoara, anason stelat
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii:

Bucata de carne se spala si se zvanta. Cu un cutit cu lama mare se taie carnea in asa fel incat sa obtinem o felie de carne intrega, groasa de 1 cm. Poate va ajuta pozele...incepeti sa taiati pe toata lungimea o felie, dar nu de tot, mai taiati o felie in continuarea celeilalte, dar de fiecare data nu taiati carnea de tot...

Asezonati carnea cu sare si piper proaspat macinat, o stropiti cu putin ulei de masline aromatizat si masati usor carnea cu ingredientele. Se ruleaza strans carnea si se leaga cu ata de bucatarie. Se pune in vas termorezistent si se adauga vinul fiert cu mirodeniile si zaharul. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru o ora si 20 minute. Se intoarce carnea de cateva ori in timp cat se coace, pentru a se aromatiza bine pe toate partile. Se lasa sa se raceasca, se taie ata, se portioneaza in felii subtiri si se serveste dupa preferinte. Sa va fie de folos!!!

TIPS-URI

1

va las un link sa vedeti cum se taie carnea...poate asa e de mai mare ajutor https://www.facebook.com/video.php?v=984433741586172

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caltabos de porc cu ficat