Cotlet de porc cu sos de piper

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 15 Sep 2014 | 22958 vizualizari

 

Acest sos este in lista mea de sosuri preferate si se poate face cu orice fel de carne (piept de pui sau curcan, vitel , miel sau porc)

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de cotlet (sau pulpa) de porc
  • sare, piper macinat, 1 lingura piper boabe (2-3 culori)
  • ulei de masline
  • 1 concentrat de carne knorr lichid (natur)
  • 50 gr smantana dulce pentru gatit
  • putin vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu sos de piper:

Carnea o temperam moderat cu putin sare si putin piper macinat.

Intr-o tigaie punem ulei de masline si prajim carnea cate 3 minute pe fiecare parte si o scoatem apoi pe o farfurie. In uleiul ramas adaugam vinul alb (cca 1/2 pahar) si boabele de piper zdrobite in morjar. Lasam sa scada vinul si intre timp amestecam continutul unei cutiute de concentrat decarne knorr cu o cana de apa rece si turnam peste sos. Acesta va face sa se inchege sosul . Adaugam carnea si o mai lasam cca 7 minute sa se fiarba in sosul format. Intoarcem si lasam iar cca 7 minute. La final turnam smantana si amestecam bine, miscand tigaia din cand in cand sa nu se prinda de fund. 

Servim cu tagliatele sau cu cartofi aurii sau prajiti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu sos de piper" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan