Asta-i autograful pentru voi dragi bucatarasi dragalasi! Am ales sa prepar aceasta salata in varianta vegetariana cu bunatati de toamna...sfecla, ardei copt si gogosar in otet, castraveciori bulgaresti, maioneza de casa,...ce sa mai povestim...un deliciu!
Blat cosulete:
Salata a la Russe:
Pentru decor:
Reteta de aluat este cea de foietaj de casa postat nu demult.
De regula prepar blatul cu unt rece si dat pe razatoarea mare imediat ce l-am scos din frigider. Il amestec apoi cu restul ingredientelor si-n mai putin de 3 minute obtin aluatul pe care-l infainez usor, de data aceasta cu amidon. L-am dat la rece pana am pus legumele la fiert dar oricum a stat la rece in jur de 30 de minute.
Am scos blatul si l-am intins, obligatoriu pe o suprafata bine infainata cu amidon ca sa mearga struna, am avut grija sa nu fie foarte subtire, apoi cu un pahar am decupat forme( sau puteti rupe bucati cu mana) pe care le-am mai intins putin cu sucitorul si le-am asezat pe dosul formelor de briose pe care le-am pudrat cu amidon. Nu ne straduim prea mult sa le bibilim, pentru ca le vrem rustice! :))))
Am copt cosuletele la 200 de grade pana s-au rumenit in jur de 16 minute, nu mai mult ca sa nu crape...oricum trebuiesc manevrate cu multa grija deoarece aluatul este extrem de fraged si se rupe imediat. Le vom lasa la racit si abia apoi le vom scoate cu grija.
Salata stie toata lumea sa o prepare, desigur....se fierb legumele, cartofii si morcovii, se toaca pe rand si se pun intr-un vas unde se amesteca, cu gogosarii murati, ardeii copti, sfecla in otet, mazarea fiarta si apoi cu maioneza. Am mai pus mustar, sare dupa gust si apoi am umplut cosuletele pe care le-am decorat dupa inspiratia de moment.
Eu vi le arat, voi alegeti cosuletul care va place.....pofta buna si imbratisari tuturor!