Aceste Cosulete fragede si gustoase cu nuca si gem sunt senzationale.
Direct din caietul de retete al mamei, va impartasim aceasta reteta delicioasa.
Blat fragede, umplutura dulce de gem si bezeaua cu nuca le transforma in delicii culinare greu de refuzat.
Pentru Cosulete fragede si gustoase cu nuca si gem ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, unt, oua, smantana, zahar, nuca.
Ingrediente Cosulete fragede si gustoase cu nuca si gem
Pentru cosulete:
Pentru umplutura:
Cum se prepara Cosulete fragede si gustoase cu nuca si gem
Mai intai amestecam faina cu untul taiat cubulete, adaugam zaharul, vanilia, galbenusurile, smantana, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si framantam un aluat pe care il lasam o ora in frigider. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de rom, apoi in final, amestecand usor cu o paleta, adaugam nucile macinate. Cosuletele de tabla se ung cu ulei. Aluatul se intinde pe planseta, se decupeaza cerculete care se pun in cosuletele de tabla. In fiecare cosulet se pune dulceata (de visine in cazul meu). Peste dulceata se pune umplutura din albusuri cu nuca. Se poate pune intr-un posh si sprita sau pur si simplu se poate pune cu o lingura. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc cosuletele 35 minute la foc mic. Dupa racire se pudreaza cu zahar. Sunt foarte fragede si foarte bune.
Mie mi-au iesit 30 de bucati, dar mi-a mai ramas aluat. Nu si umplutura, asadar aluatul l-am pus in frigider si maine mai pregatesc umplutura. Data viitoare am sa fac umplutura din 6 albusuri si 300 g nuca.
Deserturile cu nuca sunt printre cele mai gustoase, la fel este si reteta de Cornulete cu nuca, Cornuletele cu nuca si migdale sau Prajitura cu mere si nuci caramelizate.