Cosulete din foietaj cu crema de lapte

de luminita20_2006 in Prajituri, 14 Dec 2010 | 7756 vizualizari

 

din categoria deserturilor usoare

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri amidon
  • esenta vanilie
  • fructe decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete din foietaj cu crema de lapte:

intindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic. separam galbenusul de albus, galbenusul se amesteca cu o lingura de lapte. Albusul se bate bine.Se ung marginile formelor fara gaura in mijloc, se suprapune apoi o forma cu gaura ,se unge cu galbesus se presoara susan si se coc 15 min. Din cand in cand se inteapa mijlocul fiecarui cosulet sa nu creasca prea tare mijlocul.


Crema :se pune laptele cu zaharul la fiert, se dizolva amidonul cu putin lapte

cand laptele e fierbinte se amesteca cu amidonul se pune iarasi la fiert pana se ingroase. se ia de pe foc se pune esenta si se lasa sa se raceasca.
dupa ce s-a racit se umplu cu crema cosuletele  si se decoreaza cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete din foietaj cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine